Laurensfoyers

LAURENSFOYERS  2018-2019

Het eigen karakter van het Laurenspastoraat impliceert dat mensen elkaar buiten de zondagse erediensten niet vaak tegenkomen. Daarvoor wonen ze te ver uit elkaar: van Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Den Haag, Middelharnis tot Heinenoord en Zwijndrecht. Sommigen vinden in de erediensten hun vreugde en hoeven daarnaast niets. Lekker anoniem. Anderen willen na verloop van tijd ook wel eens weten wie er in de kerk om hen heen zitten.

De jaarlijkse Laurensfoyers bieden daarvoor een ideale mogelijkheid. Een lunch of een diner bij iemand thuis, met een kamer vol Laurensmensen. Een lekker bord eten, een glas wijn of fris en een goed gesprek. Als je elkaar dan zo ontmoet, spreekt, kennis maakt, gaat er een wereld voor je open! Een volgende keer ken je voor je gevoel de halve kerk…

Het thema voor de Laurensfoyers van dit jaar is: “Wat is voor jou waardevol?” Voor de één zal dat de ontmoeting met andere mensen zijn, voor een ander een symbool, een gedicht dat je telkens weer raakt, een tekst of een persoonlijke belevenis die het leven richting heeft gegeven. De ervaring van de afgelopen jaren heeft inmiddels geleerd dat zo’n maaltijd een atmosfeer kan bieden waarin ervaringen en emoties op een verrijkende manier met elkaar kunnen worden gedeeld. En je leert eens mensen van een andere kant kennen.

Via de nieuwsbrief van het Laurenspastoraat “Morgen is het Zondag” zullen data en plaatsen van de zes geplande Laurensfoyers bekendgemaakt worden.

Meer informatie bij Ineke van Houwelingen: Inekevanhouwelingen-rook@chello.nl