Werkgroep Duurzaamheid

Zo’n zeven jaar geleden is de Stichting Laurenskerk hiermee begonnen door koffie en thee uit de Wereldwinkel te gaan schenken. Er kwamen geleidelijk aan steeds meer duurzame of eerlijke producten de kerk binnen, onder andere schoonmaakmiddelen.

Het Laurenspastoraat en Maaskant Open Grenzen wilden niet achterblijven en richtten de werkgroep Duurzaamheid op. Het doel is om zo eerlijk mogelijke producten in de kerk te krijgen en zo duurzaam mogelijk te werken, bijvoorbeeld door zo min mogelijk papier gebruiken voor de liturgie. Er wordt nu Fair Trade koffie en thee geschonken en biologische wijn bij de Dienst van Schrift en Tafel.

Door allerlei inspanningen van deze aard hebben wij vorig najaar het air Trade Label gekregen. We zijn een zogeheten Groene Kerk geworden, aangesloten bij een landelijke vereniging van groene kerken.

groep Duurzaamheid

Ook willen wij regelmatig lezingen gaan verzorgen. Vorige week was de eerste lezing over stadsecologie. Het was een boeiend verhaal over planten en dieren in de stad, en daarbij aandacht voor hoe religie een rol speelt bij het in stand houden van de natuur. Hoe je dit vanuit de Bijbel kunt zien. Er volgen er nog meer en we zullen ze tijdig aankondigen.

Als u ideeën heeft of u bij de werkgroep wilt aansluiten, dan kan dat via Herman Docters van Leeuwen.