Predikant: Bert Kuipers

Bert Kuipers werd geboren in 1952 in De Bilt.

Hij studeerde aanvankelijk in Delft om architect te worden maar zwaaide na twee jaar om naar theologie. De nadruk in zijn studie lag op kerk- en kunstgeschiedenis, exegese en rabbijnse theologie. In 1980 werd hij predikant van de Pieterskerk in Breukelen, verhuisde in 1987 naar Purmerend om daar een sterk oecumenisch getinte gemeenschap te dienen en werd in oktober 1996 bevestigd als Laurenspastor in Rotterdam.

De nadruk op zijn werk als Citypastor ligt in het slaan van bruggen tussen kerk, cultuur en samenleving. In zijn tijd als predikant van de Laurenskerk kwamen tot stand: het inmiddels landelijk bekend geworden project Kerkennacht, vieringen in museum Boijmans van Beuningen, uitbouw van het Coventryberaad Nederland, het Netwerk Citykerken Nederland, bijzondere diaconale dagen rond de figuur van Laurentius, experimentele vieringen.

Bert Kuipers is bereikbaar via info@laurenspastoraat.nl, telefoon 010-4129243.