Predikant: Bernard van Verschuer

Van de wijkgemeente Maaskant Open Grenzen in de Laurenskerk is Bernard van Verschuer sinds 2012 predikant. Hij woont in Rotterdam en heeft naast het part time werk in de Laurenskerk nog een baan. Hij studeerde enkele jaren filosofie, daarna theologie, in Utrecht, Brussel en Leiden. Hij deed ervaring op in het domineesvak in de Amsterdamse Bijlmermeer. Daarna was hij predikant in Friesland (Suawoude), in Sternberg (in Oost-Duitsland, in de voormalige D.D.R.) en in Maasland. Hij houdt van het predikantswerk in (bijna) al zijn variaties: gesprekken voeren, catechisatie, kerkdiensten en met vrijwilligers samenwerken. Hij wil verbindingen maken tussen de kerk en de mensen in de stad en duidelijk maken wat al lang niet meer vanzelfsprekend is: dat de bijbel en de christelijke traditie niet alleen ‘hard core’ christenen iets te bieden hebben maar aan iedereen die niet altijd genoegen neemt met ‘zo is het nu eenmaal’.

De zondagse diensten van Maaskant Open Grenzen in de Laurenskerk zijn gericht op ieder mens die naar verdieping van het bestaan en naar zin in het leven zoekt.

Ds. Van Verschuer is te bereiken via telefoon op 06-24147919 en 010-5912697 en via e-mail op: bernardvanverschuer@gmail.com.

Adres: Pijnackerplein 36,
3035 GE Rotterdam
Of via Grote Kerkplein 101, telefoon 010-4148871.