Kerstdiensten in de Laurenskerk

Met Kerstmis zijn er meerdere diensten in de Laurenkerk, allemaal met een verschillend karakter, van een kerstspeldienst voor kinderen tot de traditionele kerstnachtienst en kerstmorgendienst.

Zondagochtend 24 december 2017

09.00 uur: Voorganger ds Helene Perfors. We lezen 2 Samuel 7: 8-16 en Lucas 1: 26-38. We zingen de liederen 445, 19, 132, 473 en 433.

10.30 uur: Voorganger ds Bert Kuipers. Dienst van Schrift en Tafel. Organist Hayo Boerema.

Kerstavond 24 december

19.00 uur: Kerstspeldienst, Adhoc kerstkoor, Renske Wassink, Jezus wordt geboren in Broodhuizum.

21.00 uur: Kerstavonddienst, Young Voices, Carla Veeningen. Lezingen, liederen over het kerstverhaal vanuit het perspectief van wie zich moest onderwerpen aan de volkstelling van keizer Augustus..

23.00 uur: Kerstnachtdienst, Laurenscantorij, Wiecher Mandemaker. Tellen, vertellen, mee tellen, geteld worden, onder miljoenen heeft Hij ook mij in het oog. Waar het verhaal van Kerst toe leidt.
Hayo Boerema, organist, Bert Kuipers, voorganger.

Kerstmorgen 25 december

09.00 uur: Geen vroegdienst.

10.30 uur: Hoofddienst, Maaskant Open Grenzen, Laurenscantorij, Bernard van Verschuer, voorganger.

Tweede kerstdag 26 december

13.00 uur: Kerstmarkt.

16.30 uur: Stefanusvespers, Niels de Klerk, organist, Bert Kuipers voorganger. Stefanus, de eerste martelaar, zijn gedenkdag is vandaag. Hij had ooit een plek op het hoogaltaar in onze kerk, samen met Laurentius. Wat leert ons zijn verhaal op deze tweede feestdag van Kerstmis.