Herdenking bombardement Rotterdam

Op 14 mei 1940 werd Rotterdam door Duitse bommen verwoest. Lange tijd is er aan die fatale dag geen aandacht besteed, sinds een jaar of tien is er wel aandacht voor. De Laurenskerk staat daarbij steeds in het middelpunt. Deze kerk is het enige gebouw dat, ook al was het een ruïne, is blijven staan op de grote kale vlakte van de ‘puin’. En als enige ruïne is de Laurenskerk herbouwd, een steen uit 1952 herinnert er aan. Elk jaar organiseert de initiatiefgroep 14 mei, waarin de Laurenskerk goed is vertegenwoordigd, een daglang, stadbreed programma ter herdenking van deze gebeurtenis in 1940. Het accent is elk jaar anders. In de Laurenskerk vindt om 12.00u een viering plaats, waarin het gedenken vorm krijgt vanuit de kerkelijke spirituele traditie.