Netwerk Citykerken Nederland

Leven in een monumentale Citykerk is anders dan in een wijkkerk in een vinexwijk. Er komt veel op de Laurenskerk af, mensen verwachten ook het nodige van ons. Alle partijen die de kerk bewonen proberen samen aansprekende programma’s te maken, zowel kerkelijk als niet-kerkelijk. Om dit uit te wisselen met vergelijkbare kerken is er het Netwerk Citykerken Nederland. De partners ontmoeten elkaar twee keer per jaar. De Domkerk, Utrecht, Westerkerk, Oudekerk van Amsterdam, Kloosterkerk in den Haag, Grote Kerk in Dordrecht en nog vele anderen zijn aangesloten. We beraden ons over wat er in en vanuit onze Citykerken kan worden georganiseerd en hoe we onze kerken open kunnen houden voor de hele bevolking van de stad, maar ook voor kerkelijk gebruik.