Ouderen in de Bron

In wijkgebouw De Bron, Vondelweg 254, organiseert het Laurenspastoraat op dinsdag regelmatig seniorenmiddagen. We lezen gedeelten uit de Bijbel en zingen enkele liederen. Meestal is er een spreker. In het voorbije jaar waren er onder andere presentaties over slachtofferhulp, diaconale activiteiten in wijkgebouw De Bron en communicatie in de scheepvaart vroeger en nu – in veel gevallen met beeld en geluid. Traditioneel wordt, vlak voor de uitvoering in de Laurenskerk, het kerstspel een keer droog geoefend. Daarnaast  is er ruim tijd voor onderlinge ontmoeting met koffie en thee (en altijd iets lekkers) en wordt er een tot de verbeelding sprekend verhaal gelezen.

Ook in het nieuwe seizoen zijn weer vijf dinsdagmiddagen gepland in De Bron. Ze beginnen om 14.30 uur en zijn om ongeveer 16.30 uur afgelopen. De volgende data en onderwerpen zijn inmiddels vastgelegd:

18 september 2018 Elizabeth Poot over de stadsvernieuwing (1972-1992) in Rotterdam, die begon als reactie vanuit de verwaarloosde woonwijken op de Wederopbouw- en havenplannen uit de periode daarvoor.

6 november 2018 Joke Bijsterveld over diaconaal wijkcentrum De Paraplu aan de Noordsingel, waar speciaal aandacht gegeven wordt aan de problemen waarmee buitenlandse vrouwen in Rotterdam te kampen hebben.

18 december 2018 Advent- en Kerstviering

12 februari 2019

16 april 2019 Stille week

Voor deze bijeenkomsten geldt geen minimumleeftijd, iedereen is welkom. Meer informatie bij Herman Amelink herman.amelink@planet.nl