Werkgroep Duurzaamheid

De Werkgroep Duurzaamheid heeft zich een aantal jaren ingezet voor bewustwording voor het thema duurzaamheid binnen de kerkgemeenschap. Dit heeft geleid tot bewuste keuzes voor duurzame producten. De werkgroep wil het accent van haar taakstelling verplaatsen van bewustwording voor duurzaamheid naar energiebesparing van kerkgebouwen. Er blijkt behoefte aan een ‘nieuwe’ agenda die past bij de persoonlijke drijfveren: Wat willen we met de werkgroep duurzaamheid die is samengesteld uit vertegenwoordigers van diverse centrumkerken?

We willen met vertegenwoordigers van Het Steiger, De Pauluskerk, het Laurenspastoraat, Maaskant Open Grenzen, de Stichting Laurenskerk, De Samaritaan en De Prinsekerk onderzoek doen naar de mogelijkheden van energiebesparing. De werkgroep wil daarmee het gebruik van het kerkgebouw verduurzamen. We gaan nu een deskundig adviesbureau selecteren dat ons gaat helpen met de analyses van de diverse gebouwen. De werkgroep wil het onderzoek uitvoeren in overleg met de gemeente Rotterdam.

Vanuit het Laurenspastoraat hebben zitting in de werkgroep: Herman Docters van Leeuwen en Tjeerd Wessel. Vanuit Maaskant Open Grenzen: Onno Martens.

We hebben nu direct geen mensen nodig voor de werkgroep maar als er mensen zijn die kennis hebben die ze graag willen delen is dat natuurlijk welkom. Neem in dat geval contact op met Tjeerd Wessel (06- 23022878) tjeerd.wessel@gmail.com