Burendag

Jaarlijks in november organiseren de Kerken in de Laurens, Maaskant Open Grenzen, Laurenspastoraat en De Samaritaan een Burendag, met name gericht op omwonenden van de kerk, maar ook open voor andere belangstellenden. De Burendag is een gelegenheid om kennis te maken met de wijkgemeenten en het gebouw. De burendag van 2018 vindt plaats op 18 november en zal in het kader staan van de viering van 50 jaar herbouw van de kerk.

Er is een programma met interviews, (kerk)muziek en presentaties, maar deelname daaraan is niet verplicht. Gewoon een rondje door het gebouw lopen kan ook, of genieten van een hapje en/of drankje aan de bar.

Het doel van de Burendag is te laten zien wat kerk zijn betekent in een stad als Rotterdam. Wie zijn de mensen die de christelijke traditie in het hart van de stad levend houden? Wat betekent geloof in deze moderne tijd? Wat doen gelovigen eigenlijk nog meer dan op zondag naar de kerk gaan? In een ongedwongen sfeer kan iedereen zijn nieuwsgierigheid bevredigen. Of simpelweg wat luisteren naar het grootste orgel van Nederland.