U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Catechisatie

Laurenspastoraat en Maaskant Open Grenzen hebben een paar jaar geleden besloten samen de catechisatie te geven. Ook dit jaar is dat weer het geval. Catechisatie, een duur woord voor leskrijgen in geloofsleer. Pff saai zal je wellicht denken. Ik zal je een geheimpje vertellen: dat vond ik ook op jullie leeftijd. Misschien mag ik mij even voorstellen. Ik ben Pieter de Bruin en inmiddels bijna 52. Toen ik naar catechisatie moest vroeger was het eigenlijk saai… Totdat!

Tot het moment kwam dat er een dominee kwam die met passie kon vertellen. Die wat had meegemaakt. Die over zijn studietijd kon praten alsof je er zelf bij was. Die ervoor zorgde dat je met plezier elke week ging. Die aandacht voor je had en een andere keer weer terug kon komen op wat je eerder had verteld.

Nu, echt veel later dus, kan ik je vertellen dat die dominee belangrijk is geweest in mijn leven en mij geholpen heeft bij de keuzes die ik gemaakt heb. Door hem heb ik van harte catechisatie gevolgd en heb ik belijdenis gedaan.

Vorig jaar ben ik bevestigd als diaken bij het Laurenspastoraat. Met de speciale eer om aan jongeren iets te vertellen over geloven. Met het idee om echte aandacht te hebben voor jullie. Waar kun je op vertrouwen? Is dat wellicht een mooie vraag voor onze eerste kennismaking en samenzijn?

De catechisatie wordt gegeven samen met dominee Bernard van Verschuer. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pieter de Bruin (06-22426868) of dominee Bernard van Verschuer bernardvanverschuer@gmail.com