U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

De wereld bij je thuis

Logo Column BernardOp het plein wordt vuurwerk afgestoken. Aan de harde knallen te horen is het illegaal spul. Een minuut of tien later draait de eerste ME bus het plein op, gevolgd door meer en nog meer bussen, agenten op motoren, een vrachtwagen met commandopost en een voor de communicatie. De ME ers sluiten aan elkaar als legostenen en het muurtje mannen schuifelt de 1e Pijnackerstraat in.

Vanwege Feijenoord tegen Fehnerbace zijn veel Turken uit Istanbul naar Rotterdam gereisd. Omdat ze, vermoed ik, het stadion niet inkomen willen ze hun verblijf anders invullen, met een bezoek aan de Turkse vereniging op de hoek van het Pijnackerplein. Wat de ME dus moet verhinderen. Het zou iets met de PKK te maken hebben, weet een buurtgenoot.

Het hele conflict met de Ak partij, Gülen, de PKK en ik weet niet wie nog meer, speelt zich vanavond voor onze voordeur af. Het is voor mijn ogen, op donderdagavond in Rotterdam, net zo ondoorzichtig en vaag als wat je in de krant over de toestand in Turkije leest.