U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Decibellen

 

Voor de preek uit

Decibellen

De zomer in Rotterdam is in principe heerlijk rustig. Iedereen is weg, dus … Behalve dan de aannemers in de flat boven ons. Die zijn de woning aan het renoveren voor een nieuwe bewoner. Eerst twee weken motoren boven onze slaapkamer om onderdruk te maken vanwege asbestreiniging. Vierentwintig uur per dag, want asbestreiniging is een streng proces. Dan verschijnt de volgende aannemer die nieuwe leidingen in de muren gaat frezen. Ze beginnen lekker vroeg, om zeven uur en werken stevig door tot een uur of vijf. Je voelt je alsof je 10 uur achter een in de stoel bij de tandarts zit. Zonder verdoving.

In het weekeind zal het wel rustig worden, maar dan is de stad rondom ineens vol met claxonerende auto’s met Turkse vlaggen, waarvan de eigenaars ons proberen te overtuigen van hun aanhankelijk aan het land van hun oorsprong en zijn president. Bovendien blijkt het Park onder de Euromast, bij ons om de hoek, omgebouwd tot een muziekpodium van formaat. En heel de zaterdag keboem-keboemt het ritme op turbo niveau tot verstrooiing der bezoekers. Het geluid was tot in Hilligersberg te horen. Om elf uur houdt het op en daalt een vreedzame stilte over stad. Voor eventjes.

Zondag zal het wel rustig worden, maar bij de Laurenskerk staat voor de vroegdienst alles al klaar op het Grotekerkplein om de KIKA-hardloop run muzikaal te begeleiden. Eenmaal thuis gekomen, blijkt die run ook bij ons voor de deur langs te lopen, en wordt dit ritme soepel over genomen door de boxen in het Museumpark. We besluiten de zondagmiddag maar uit te wijken naar het rustieke Dordrecht. Met olieverfsplullen gewapend posteer ik mij ik in de Grotekerk voor een verstild kerkgezicht. Dan blijkt op het plein voor de Grotekerk een Jazzfestival van start te gaan, de zangstem wordt krachtig ondersteund door massieve bassen.

We gaan dus toch maar weer naar huis. Vervelend dat er nu net bij ons geen vespers zijn! Wat heb ik zin in een verstilde vesper bij ons in de kerk met een klaterend orgelspel  van onze organist tot slot. Morgen begint de aannemer weer. En komend weekeind is er een event waarvoor de hele wijk wordt afgezet.

Bert Kuipers