Avonddienst

Grotekerkplein 15, Rotterdam, 3011 GC

Evenement type

Kaart wordt geladen...

‘s Avonds naar de kerk, dat is een bijzondere ervaring. In de zomer, als het late licht door de hoge ramen valt, in het winterseizoen als het donker is om de kerk. Elke zondagavond in het seizoen (half september tot en met juni) is er om zeven uur een viering, elke zondag een eigen karakter.

1e zondag van de maand: meestal een Evensong, met een Vocaal ensemble o.l.v. Wiecher Mandemaker en Hayo Boerema of een goed koor elders uit het land.

2e zondag van de maand: een viering met meer ‘moderne’ meditatieve vormen.

3e zondag van de maand: Cantatedienst waarin de Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker een cantate van Bach zingt, een korte overdenking en gemeentezang maken het tot een echte viering.

4e zondag van de maand: Literaire Vespers verzorgd door Maaskant/Open Grenzen.

5e zondag van de maand: Bach orgelvespers door Hayo Boerema, orgelmuziek in de setting van een avondgebed.