U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Burendag – Ontdek de Laurenskerk, Zondag 1 oktober 12-15 uur

Datum: 01/10/2023
Tijd: 12:00 - 15:00


Ontdek de Laurenskerk op Burendag

Op zondag 1 oktober opent de Laurenskerk haar deuren voor een speciale Burendag. Deze historische locatie ademt geloof, muziek en cultuur. Tijdens deze dag kunt u kennis maken met de lokale kerkgemeenschappen en de Vrienden van de Laurenskerk. Er zijn workshops zoals een torenbeklimming, een stiltewandeling en orgeldemonstratie Verder is er een informatiemarkt. Kinderen hebben een eigen programma. Maak kennis met de geschiedenis, restauratie-inspanningen en toekomstplannen van de Laurenskerk. Daarnaast is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken en tijd voor bezinning te nemen. Ervaar de Laurenskerk van binnenuit en ontdek wat dit historische juweel te bieden heeft aan de gemeenschap. Alle Rotterdammers en geïnteresseerden worden uitgenodigd om met ons samen te komen op deze speciale dag.

Wij, de Vereniging Vrienden van de Laurenskerk in samenwerking met de lokale kerkgemeenschappen, staan klaar op 1 oktober tussen 12:00 en 15:00 uur. Vooraf aan de Burendag is er een feestelijke kerkdienst die om 10.30 uur begint.

Kerkgemeenschappen, die kerken in de Laurenskerk zijn: Laurenspastoraat, Maaskant Open Grenzen en De Samaritaan. Deze kerkelijke gemeenten zijn een integraal onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland en organiseren kerkdiensten en activiteiten in en rondom de Laurenskerk.

Over de Vereniging Vrienden van de Laurenskerk: De Vereniging Vrienden van de Laurenskerk zet zich in voor het behoud en de promotie van de Laurenskerk in Rotterdam. Samen met de lokale kerkgemeenschappen streeft de vereniging om dit culturele erfgoed toegankelijk te maken voor iedereen.