U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Hoofddienst

Datum: 25/02/2024
Tijd: 10:30 - 11:45


Laurenspastoraat – Dienst van Schrift en Tafel

Voorganger: ds. Harold Schorren

Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker

Orgel: Hayo Boerema

De hoofddiensten om 10:30 op de 4e zondag zijn te volgen via: http://www.kerkdienstgemist.nl

Theo Hettema over Veilige Gemeente

Op zondag 25 februari is er weer Vier de Zondag!

Wat is het heerlijk wanneer de kerk een plek is waar je je veilig weet. Maar waar mensen samenkomen, kan ondanks alle goede wil er ook veel verkeerd gaan. Ook in de kerk! In een bijeenkomst kan jouw mening overstemd worden door notoire veelsprekers. Een denigrerende opmerking kan op ieder moment de ander wegzetten. Een aanraking kan zelfs alle grenzen van menselijke integriteit overschrijden. Het is goed je als kerk bewust te zijn dat veiligheid geen gegeven is. Je moet er aan werken.

Theo Hettema, beleidsmedewerker van het Landelijk Dienstencentrum van de PKN, heeft intensief meegewerkt aan het kerkelijk beleid rond veiligheid. Dat gaat van vrijwilligerscontracten tot VOG’s, en van vertrouwenspersonen tot gedragscodes.
Op zondag 25 februari zal Theo Hettema vooral over het laatste met ons in gesprek gaan. Het wordt een interactieve bijeenkomst waar we met elkaar nadenken over wat wij nodig hebben om ons veilig te voelen, en wat we de ander kunnen geven om zich veilig te voelen.

Het gesprek vindt plaats in het kader van Vier de zondag. Iedere vierde zondag van de maand dekken we de lunchtafel en blijven de deuren van de kerk tot 14 uur open om, in ontmoeting en gesprek, te vieren dat we een gemeente zijn: Vier de zondag!

Aansluitend aan de hoofddienst van 25 februari is er een Koffielunch.
De workshop begint rond 12.30 uur en duurt een uur

Iedereen is welkom; nodig vooral ook gasten uit die dit willen meemaken!