U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Keti Koti kerkdienst

Datum: 29/06/2024
Tijd: 10:00 - 11:30


Van sommige Rotterdammers hebben de voorouders geleden onder de slavernij. Anderen stammen af van hen die juist geprofiteerd hebben van de rijkdom die de koloniale handel opleverde. In Rotterdam gedenken we samen de slachtoffers van de slavernij.

We vieren de afschaffing daarvan én bezinnen ons op ons huidige samenleven. De Protestantse Kerk in Rotterdam werkt voor de Keti Koti kerkdienst al jaren samen met kerken waarin velen nazaat zijn van tot slaafgemaakten, zoals de Evangelische Broedergemeente, de Surinaamse Parochie ‘Petrus Donders’ en de Holland Methodist Church.

Het thema ‘Bevrijding: wie heeft het nodig?’ wordt vanuit verschillende perspectieven belicht in lezingen, liederen, spoken word en gebeden. We zien onze eigen ideeën, oordelen en beelden onder ogen die ons zo vaak weerhouden om werkelijk vrij te zijn, om vrij naar elkaar te kijken, om bevrijd de toekomst aan te gaan.

Wij nodigen u van harte uit de dienst bij te wonen, om op deze wijze een bijdrage te leveren aan ontmoeting en verzoening.

ds. Harold Schorren
city-pastor 010, Hervormde Gemeente Rotterdam-centrum

ds. Marianne Bogaard
Protestantse Gemeente Rotterdam-Kralingen