Financiën

Kerk en Staat zijn in Nederland “strikt” gescheiden. Het Laurenspastoraat krijgt geen subsidie van de overheid en is daarom financieel geheel afhankelijk van haar leden en vrienden. Jaarlijks proberen we via de Actie Kerkbalans geld binnen te krijgen om de predikant, de organist, de cantor en de huur van de Laurenskerk te kunnen betalen. Volgens de begroting 2019 zullen deze kosten ruim  € 90.000 bedragen. Voor het kunnen betalen van de overige kosten van de vieringen zoals muzikale ondersteuning, kaarsen, drukkosten, en alle overige kosten van de diensten zijn we afhankelijk van de inkomsten via onze wijkkas. Voor deze overige kosten zijn de uitgaven begroot op bijna  € 22.500 in 2019.  Ook daarvoor zijn we afhankelijk van onze goede gevers.

Regelmatig doen wij een oproep aan deze mensen om ons financieel te ondersteunen. Ook u, als bezoeker van deze site en mogelijk van onze kerkdiensten, kunt ons financieel ondersteunen met een gift.
U kunt ons steunen door een overschrijving naar rekening NL64 RABO 0373 7281 66 ten name van het College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Rotterdam onder vermelding van “bestemd voor het Laurenspastoraat”.

Wilt u liever bijdragen in de kosten die uit de wijkkas worden betaald?
Dan kunt u een gift doen op de rekening NL29 INGB 0002 4012 18 van het Laurenspastoraat te Rotterdam.

Omdat de Hervormde Gemeente Rotterdam door de overheid erkend is als een ANBI(Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn uw giften aan het Laurenspastoraat en aan het College van Kerkrentmeesters aftrekbaar bij uw aangifte voor de inkomstenbelasting. Hierbij geldt echter een drempel van 1% (met een minimum van €60 en een maximum van 10% van uw verzamelinkomen.
Ons ANBI nummer is 002536778.

Periodieke giften
Deze drempel geldt niet bij een periodieke gift. Dit is een gift waarbij u minimaal vijf jaar lang jaarlijks eenzelfde bedrag schenkt. Dit bedrag mag u dan volledig aftrekken bij uw belastingaangifte. Periodieke giften moeten worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst.

Informatie over periodiek de giften en de standaard schenkingsovereenkomst kunt u ook vinden op www.belastingdienst.nl/giften

Collectebonnen
Wanneer u de giften in de collectes tijdens de diensten ook bij de inkomstenbelasting als giften wilt kunnen aftrekken is het gebruik van collectebonnen aan te bevelen. De collectebonnen zijn te bestellen bij het Kerkelijk Bureau. U kunt hiertoe een bedrag voor de gewenste collectebonnen over maken naar rekening NL86 RABO 0373 7281 58 t.n.v. CvK Hervormde Gemeente onder vermelding van de gewenste bonnen en uw adres gegevens. De bonnen hebben een waarde van € 0,60 (oranje) en van € 1,50 (blauw). Er zitten 20 bonnen op één vel, dus de kosten zijn  €12,– of  € 30,– per vel. Na ontvangst van de betaling krijgt u de bonnen binnen 3 weken toegezonden.