U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Gesprekskring (senioren)

 

Eind september a.s. start voor het derde jaar de (senioren) van Maaskant Open Grenzen. Doel van deze kring is om door gedachten wisseling en discussie kennis over uiteenlopende maatschappelijke, religieuze en filosofische onderwerpen te verdiepen en te vergroten. Circa 10-15 personen nemen regelmatig deel aan de kring. In 2016/2017 hebben wij aan de hand van het boek van Alain de Botton ”De troost van de filosofie” de ideeën van verschillende filosofen besproken (Socrates, Epicuros, Seneca., Michel de Montaigne, Schopenhauer en Nietzsche). Voorts hebben we een artikel over een boek van Mark Lila “Mensen die geloven, praten niet over waarden”, dat is verschenen in de Groene Amsterdammer, als onderdeel van de serie: “De goddeloze samenleving”, besproken. De laatste bijeenkomst hebben we besteed aan het Lutherjaar, onder leiding van ds Bernard van Verschuer.

In de eerste bijeenkomsten van het nieuwe jaar zullen we het boek/Essay van Marjan Slob: “Hersenbeest” bespreken.

De bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Dia Aris thuis aan de Mathenesserlaan 525b, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. De bijeenkomsten vinden plaats op de laatste vrijdag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur.

Degenen die geïnteresseerd zijn deel te nemen aan de bijeenkomsten kunnen contact opnemen met Dia Aris of met Jenneke Vijlbrief: jennekevijlbrief@me.com