U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Gesprekskring (senioren)

Eind september start voor het vijfde jaar de (senioren) Gesprekskring van Maaskant Open Grenzen. Doel van deze kring is om door gedachten wisseling en discussie kennis en inzicht over uiteenlopende maatschappelijke, religieuze en filosofische onderwerpen te verdiepen en te vergroten. De bijeenkomsten vinden plaats op de laatste vrijdag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur. Circa 10-14 personen nemen regelmatig deel aan de kring.

In 2018/2019  zijn de volgende onderwerpen aan de orde geweest:

  • De Javaanse mystiek onder leiding van ds. Arie de Jong,
  • De oratie van Prof. Dr. C. Waerzeggers: De wilde jeugd der Assyriologie en
  • Het boek van Yuval Noah Harari (historicus verbonden aan de universiteit van Jeruzalem): “Sapiens, een kleine geschiedenis van de mensheid”.

In de laatste bijeenkomst van het seizoen hebben we het boek van Christa Anbeek: “Voor Joseph en zijn broer”, besproken, met een interessante inleiding hierover van Dia Aris. Deze bijeenkomst hebben we afgesloten met een etentje bij Ineke en Rob Overdijkink in Vlaardingen.

De eerste bijeenkomsten van het nieuwe seizoen zal zijn gewijd aan het interview in Trouw met psychiater Dirk de Wagter, welk interview is gemaakt naar aanleiding van zijn recent verschenen boek: “De kunst van het ongelukkig zijn”. Omdat de bijeenkomsten worden gehouden bij Dia Aris thuis aan de Mathenesserlaan 525b, staat de groep beperkt open voor nieuwe deelnemers.

Degenen die geïnteresseerd zijn deel te nemen aan de bijeenkomsten kunnen contact opnemen met Dia Aris: darisvanderiet@gmail.comof met Jenneke Vijlbrief: jennekevijlbrief@me.com