Het jonge gemeenteleden/gezinnen weekend

Ieder jaar organiseren we vanuit de Kerken in de Laurens een weekend voor jonge gemeenteleden en gezinnen van Laurenspastoraat en Maaskant Open Grenzen. Vorig jaar was het weekend in het Natuurvriendenhuis in Bergen aan Zee; de bestemming van dit jaar is op dit moment nog niet bekend.

Het weekend is uitgegroeid tot een traditie: aanvankelijk voor jonge gezinnen, maar inmiddels breder: iedereen die ‘young at heart’ is, is van harte welkom. De rode draad van het weekend is heel veel natuur, buitenlucht, wandelen, praten, muziek maken, sport en spel, lekker eten, ondersteund door fijne wijnen, speciale bieren, marshmellows en knalzoete fristi’s. Traditie is ook dat de predikanten een dagje komen buurten. Meestal is er een thema rondom geloof, werk, samenleving en gezin. Het is verder gewoon een ongedwongen moment om in een mooie omgeving elkaar verder informeel te leren kennen in plaats van alleen ‘op z’n zondags’. Voor meer informatie over tijdstip, kosten en deelname wordt binnenkort verstrekt via de nieuwsbrieven en het kerkblad Kerken in de Laurens.