U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Interreligieuze herdenkingsdienst bombardement 14 mei

Op vrijdag 14 mei a.s. is er in de Laurenskerk een interreligieuze herdenkingsbijeenkomst van 12.00 – 12.45 uur ter gedachtenis aan het bombardement op Rotterdam.  De bijeenkomst is vanwege de corona-maatregelen besloten. Men kan de livestream volgen op het YouTube-kanaal van Kerken in de Laurens. De link is: https://youtu.be/yZsJqNAt_Ws

Voorgangers en vertegenwoordigers van diverse religies en levensbeschouwingen geven de bijeenkomst vorm met een gebed, een gedicht of een lied. Tijdens deze bijdragen zullen enkele kinderen de 900 kaarsjes aansteken ter gedachtenis aan de dodelijke slachtoffers van 14 mei 1940. Gezamenlijk wordt de geschiedenis van Rotterdam herdacht om ook gezamenlijk de toekomst vorm te geven.

De liturgische leiding is in handen van ds Harold Schorren van de Laurenskerk. Organist Hayo Boerema en tenor Gijsbert Westland verzorgen de muziek.

Op 14 mei 1940 werden grote delen van de stad door bommen en brand verwoest en vele honderden inwoners (tussen de 650 en 900) lieten het leven. Jaarlijks wordt dit met tal van activiteiten herdacht, zoals de kranslegging bij het monument van Zadkine en de Hoflandlezing. Het volledige programma is te vinden op www.brandgrens.nl

Kranslegging door kinderen
Na de bijeenkomst in de Laurenskerk zullen kinderen van de Waalse School een krans leggen bij het monument op de begraafplaats Crooswijk. Ook deze bijeenkomst is helaas besloten.