U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Kampioen

Logo Column BernardVóór het begin van de kampioenswedstrijd van Feijenoord tegen Excelsior fietsten we een rondje door de stad om de stemming te peilen. Mensen haastten zich met kratten bier over straat. Op de Binnenrotte was de stemming uitgelaten, je moest dringen om een glimp van het grote scherm op te vangen. Op de Meent stonden mensen op terrasstoelen door de ramen van de cafés naar binnen te turen.

De afgezette zone op de Coolsingel was vol, niemand werd meer toegelaten. Het feest was al in volle gang, getuige de rondslingerende bierblikjes. Op het Schouwburgplein was een man bezig om zijn tv op het balkon te installeren. Toen de eerste beelden verschenen steeg vanaf het caféterras gejuich op, er was geen geluid en vanaf de straat zag je niets herkenbaars. Het had net zo goed Sesamstraat kunnen zijn. Op de Kruiskade stond een rij brandweerauto’s klaar en rond het Hofplein wachtte de ME op wat komen ging.

Thuis hadden we ook bier, het verloop van de wedstijd nodigde niet uit om maar een slok te nemen. Maar mocht het zondag toch nog gebeuren dan gaan we wel weer naar de Coolsingel, terwijl ik al weet wat er te zien zal zijn.