Maascantorij

De Maascantorij-leden zingen in de ochtenddienst in de Laurenskerk op de eerste zondag van de maand. De koorleden komen uit Maaskant Open grenzen, de Doopsgezinde gemeente en uit kerkelijke gemeenten uit Goeree-Overflakkee.

Voor elke dienst repeteren we in de voorafgaande weken op maandagavond van 19.15 -20.30 in gebouw ‘De Weerhaan’ aan de Gerard Scholtenstraat. Na de repetitie drinken we gezellig koffie en thee, met koek. Behalve de liederen uit het liedboek leren we ook enkele bijzondere stukken zingen. Door al dat oefenen scholen we onze stem en raken we stiekem ook muzikaal onderlegd.

Onze dirigent, Henk Oosthoek, vertelt iets over de liederen, of over de componisten, hoe tekst en muziek elkaar versterken. Waar je moet versnellen, en waar je juist mag vertragen, waar je voluit kunt gaan, en waar je juist beter wat zachter zingt.

Zingen geeft lucht. We leren onze longen optimaal te gebruiken, en zijn ongemerkt zo geconcentreerd aan het zingen, dat menigeen zijn of haar zorgen vergeet en met positieve zin naar huis gaat. Gek, wat zo’n uurtje zingen een mens kan brengen.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, ook als u niet elke week kunt komen oefenen. Kom gerust eens kijken, luisteren en meedoen op maandagavond. Ook voor wat bijzondere stukken, zeg maar kortdurende projectjes nodigen we gemeenteleden en/of zanglief-hebbers uit. Vooruit, doet u een keer mee!

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Dideri Mattijsen (dmattijsen@hotmail.com), Freekje Wethmar of Jeroen de Groot (jeroen@stabielrecruitment.nl)

Maascantorij