Laurensonthaal

Laurens ‘onthaal’, een term geleend uit de St. Michaels kerk in Brussel, speelt zich af in de luwte van het Laurenspastoraat. Een activiteit met een oecumenische geschiedenis, ooit begonnen als dienst aan de samenleving vanuit een winkelpand in de Karel Doormanstraat, maar nu al weer vele jaren een christelijke presentie in de Laurenskerk.

Wat houdt het in? Zo mogelijk minimaal driemaal per week (dinsdag, vrijdag en zaterdag) is namens Laurensonthaal een vrijwilliger (v/m) in de kerk aanwezig náást de vrijwilligster van de z.g. ticketbalie en wel van 12.00 tot ca. 15.30 uur. Bij hén koopt men het kaartje – bij óns krijgt men het verhaal. Iets correcter: de vrijwilligers van Laurensonthaal zijn aanwezig als luisterend [pastoraal] oor, geven informatie – bijv. over de vieringen in de kerk, wijzen op bijzondere elementen in de kerk en zorgen ervoor dat bezoekers zich gezien weten. Dankzij Markthal en cruiseschepen ook steeds internationaler!

We hebben ook wat weg te geven: folders (o.a. kerken in de Laurens, Coventry en straks de jaargids), een gedichtje/zegenwens (in drie talen) als herinnering aan het bezoek, een bijbeltje in vele talen en zelfs een kinderbijbel. Maar vooral de ontmoeting telt!

Laurensonthaal is ook gewoon leuk vrijwilligerswerk voor ieder die zich betrokken weet bij ‘kerken in de Laurens’ voor ca. twee middagen per maand, en niet alleen voor ‘trouwe kerkgangers’! Wilt u meer weten of meedoen? Bel of mail naar: M.-Paul van Mansum tel. 010-4265288 of vmansum@planet.nl