U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Met korting naar Esther Gerritsen!!

De Trooster heet het nieuwe boek van Esther Gerritsen, bekend van romans als Superduif en Roxy, en het boekenweekgeschenk 2016 Broer. De hoofdpersoon is Jacob, conciërge bij een klooster waar ook buitenstaanders komen om zich te bezinnen. Het is de periode in de aanloop naar Pasen. Een van de kortstondige gasten, een afgetreden minister, zoekt Jacobs vriendschap. Die ziet zich daardoor voor de ongewenste opdracht geplaatst om het geloof uit te leggen en zich daardoor ook intensiever af te vragen wat het voor hemzelf betekent.

‘De Trooster leest als een boek waar het zonlicht invalt.’ – de Volkskrant

In een interview in Trouw ter gelegenheid van de verschijning van De Trooster zei Gerritsen: “Vroeger was ik gewoon een katholiek meisje. Gedoopt, eerste communie, vormsel: alles erop en er aan. Later heb ik me er erg vanafgekeerd, maar het heeft me nooit helemaal losgelaten. Het is dus niet zo dat ik dacht: laat ik me voor ‘De Trooster’ eensin die malle gelovigen gaan verdiepen. Vrienden en bekenden zullen er niet van opkijken dat ik een boek heb geschrevenwaarin de lijdensweg van Christus zo’n grote rol speelt. Zo van: wat heeft ze dit keer bedacht om niet gek te worden? Ik ben eerder bang voor de reacties van échte gelovigen die zullen zeggen: ‘Hee, Esther Gerritsen, ga jij nou ineens goede sier maken met onze God?”

Leden van Laurenspastoraat en Maaskant Open Grenzen kunnen haar zelf aan de tand voelen op 24 april, als Gerritsen naar Rotterdam komt (acht uur ’s avond in Worm aan de Boomgaardstraat). Ze wordt dan geïnterviewd door schrijver Ernest van der Kwast. Ook het publiek mag vragen stellen. Na afloop signeert ze haar werk.

Kerkgangers kunnen een kaartje met 2,50 euro korting kopen door op de website www.boekenmeester.nl te kiezen voor “Rotterdamsch Leeskabinet”. Ondergetekende staat als organisator van het evenement bij de deur kaartjes te scheuren en hoopt alle kerkgangers te herkennen.

Christian Jongeneel

Boek & Meester met Esther Gerritsen
Dinsdag 24 april 20.00-21.30 uur
Worm, Boomgaardstraat 71 (hoek Witte de Withstraat)