U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

“Nieuws”

Wat een heerlijk vooruitzicht voor een aankomende pensionado. Ik bedoel de stroom “nieuwsberichten” van de afgelopen week over dingen die geen nieuws zijn, maar allemaal van lang of langer geleden. Als die trend doorzet dan hoeven we in de toekomst nooit meer ergens wakker van te liggen of ons over op te winden. Een krant berichtte dat nu in het Nationaal Archief de stukken uit 1971 in te zien zijn, waaruit blijkt dat Prins Bernhard, die dat jaar 60 werd, van zijn vrienden een verjaarscadeau kreeg, maar ze wisten niet wat ze hem zouden geven. En dat in de ministerraad hoogoplopende meningsverschillen waren over de spellinghervorming (pannenkoek i.p.v. pannekoek) maar dat het er niet meer toe deed omdat het besluit in Vlaanderen al genomen was.

Het “nieuws” hoogtepunt was wel de laatste elf steden tocht in 1997. Afgelopen dinsdag werd de t.v. uitzending van 25 jaar geleden gewoon de hele dag herhaald. Ik was er graag voor gaan zitten maar bedacht dat ik dat tot volgend jaar moet uitstellen. Want, zoals gezegd, als de trend doorzet, kunnen we elk jaar op 4 januari de hele dag naar de elf steden tocht op de t.v. kijken. Het andere nieuws van de week was de bestorming van het Capitool. Een jaar geleden, dat kwam wel heel dichtbij!

Van het Corona nieuws hebben we allemaal de buik vol. De nieuwsberichten over de “oversterfte” zijn moeilijk te interpreteren en hoe dan ook angstaanjagend. Maar of het recyclen van dat oude nieuws niet gewoon een andere manier is van de kop in ’t zand steken?