U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Oekraïne zingt voor Oekraïne

Evenals in 2019 komt het Oekraïense jeugdkoor Dzvinochok naar Nederland. Nu in andere samenstelling. De oudere jongens blijven achter om het land te verdedigen. Het jongenskoor Dzvinochock en het meisjeskoor Vognyk, hebben de handen ineen geslagen en gaan op concertreis, onder leiding van Ruben Tolmachov en Elena Solovey.

Op vrijdag 4 november om 20.00 uur zijn de koren, samen met Laurens Vocaal onder leiding van Wiecher Mandemaker en met medewerking van organist Hayo Boerema, te beluisteren in de Laurenskerk te Rotterdam. Waarbij onder meer het Requiem van Fauré wordt uitgevoerd. Voorafgaande daaraan wordt een toeristische tocht naar Rotterdam en omgeving georganiseerd ter kennismaking met diverse gezichten van de regio.

Alle concerten zijn vrij toegankelijk. Er wordt geen entree geheven, maar vrije giften zijn meer dan van harte welkom. De opbrengst komt ten goede aan de wederopbouw van het (culturele) leven in Kiev, zoals scholing, lesmateriaal, begeleiding enzovoort.

Dit is niet “zo maar” een concertreis ! Dit is een reis van jonge zangers uit een land in oorlog die besloten zelf geld bijeen te brengen voor wederopbouw van hun land. Muziek verbindt hen met ons.
Wie niet in de gelegenheid is om één van de concerten bij te wonen, kan uiteraard ook een financiële bijdrage doen via de volgende bankrekening: Stichting Oekraïne Kiev Utrecht (NL32 INGB 0004788722 o.v.v. Dzvinochok Nederland) .