U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Ondertussen op het land

Een paar weken geleden was er in een buurdorp een wolf gesignaleerd, eergisteren werden hier vlakbij schapen en lammeren aangevallen en verscheurd aangetroffen. Ook dat gevaar rukt dus op.

In Rotterdam waren deze week weer een paar meer mondkapjes op straat te zien. Het houdt me bezig omdat ik me voorstel hoe wij binnenkort allemaal met een mondkapje over straat moeten gaan waar ik erg aan zal moeten wennen.

In Duitsland schijnen de kerken weer open te gaan voor diensten: met anderhalve meter afstand, géén samenzang in verband met rondvliegende druppels bij gezongen ‘t’ en ‘s’ klanken en geen gebruik van blaasinstrumenten.

Volgens de VN secretaris-generaal Gutterez gaat het in de Corona crisis om “to recover better,” wat ik versta als “dat we er beter uitkomen dan we erin gingen.” Ik hoop het heel erg, en hopen is waar een christen werk van moet maken.