U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Ondertussen op het land

Een paar dagen geleden was het mijn zoon die opmerkte dat er na zonsondergang verbazend veel sterren te zien waren. Iemand anders liet weten dat ook in de stad ’s nachts veel sterren te zien zijn. Het zal iets met de oostenwind en de heldere nachten te maken hebben of zijn we tegen wil en dank onze uitstoot van stikstof en fijnstof aan het verminderen?

Vanmorgen vroeg danste een kievietenpaartje door het weiland waar ik liep om te zien of de bodem droog genoeg was om er vee in te laten. Eergisteren lieten we de eerste paarden in de wei, sommige lieten de rituele voorjaarsbuitelingen achterwege en vielen al na twee stappen in de wei op het gras aan.

De mussen in de stal maken soms een heidens kabaal, ik verbeeld me dat ze ruzie hebben over de plek waar ze hun nesten bouwen. Ze maken voort, over anderhalve week worden de eerste zwaluwen verwacht met wie ze de stal moeten delen.

Gisteren ging het bericht rond dat in Buurmalsen, een kilometer of vijf hier vandaan, een wolf in een boomgaard gesignaleerd is. ik hoorde van iemand die was gaan kijken en de wolf had gezien. Ik ben er niet gerust op.

Binnenkort evacueren we onszelf weer terug naar de stad.