U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Op Hef

Een jaar of wat geleden bestelde ik een Duits boek via Amazon in Duitsland. Daarvoor moeten dan wat gegevens ingevuld worden en een enkel kruisje aangeklikt. Maanden later zag ik (of Marian) dat elke maand een bedrag van een euro of 8 werd afgeschreven. Waar ik dat wel aan betaalde? Ik bleek lid van de Duitse afdeling van de vrienden van amazon.de te zijn. Om er achter en om er af te komen kreeg ik uiteindelijk een dame aan de telefoon van een call center op de Filipijnen. Zij legde uit hoe het zat en ze kon ook, met enige moeite, mijn lidmaatschap ongedaan maken. Ik brieste nog wat verontwaardiging door de lijn naar de Filipijnen. Zinloos en onterecht, maar zo gaat dat.

Jeff Bezos heeft nu van mijn abonnementsgeld een superjacht laten bouwen in Hardinxveld. Als het schip klaar is moet het over de Maas langs Rotterdam naar zee en daarvoor moet De Hef er even uit getild. Nederland, en op de radio werd gemeld in het bijzonder GroenLinks, staat op zijn kop. Die rijke stinkerd voor wiens speeltje “onze Hef” er zomaar uitgetild wordt, wat denkt-ie wel?

Een half jaar geleden kwam ik door Duitsland. Mij viel op de monsterlijke schoenendozen die als ontsierende blauwgrijze kwallen in het landschap neergekwakt zijn, distributiecentra van Amazon. Als GroenLinks daar nou eens wat van zei: van die zinloze pakjesindustrie.

Van mij mag De Hef eruit. Aan die boot wordt, hoop ik flink verdiend. Aan het weghalen en weer terugbrengen van De Hef ook, hoop ik. En laten ze dan meteen mijn abonnementsgeld van de vrienden van Amazon in rekening brengen.