U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Rommelig

In de buurt van het Zuidplein in de Ebenhaëzerstraat is een prettig café, Koffie en Ambacht. Ik was er lang niet meer geweest. Een paar dagen geleden liep ik bij Koffie en Ambacht naar binnen. Andere klanten waren er niet. De man die de bestelling bracht vertelde dat hij wel eens voor de baas inviel als die wat anders te doen had. Hij was een jaar of zes geleden uit België naar Rotterdam verhuisd. Hij deed iets in de kunst, altijd in de vorm van tijdelijke opdrachten. Nu had hij een vast contract gekregen van een Belgische kunstinstelling en ging hij binnenkort naar Brussel verhuizen.

Rotterdam was hem dierbaar geworden, vertelde hij. Rotterdammers vond hij aardige mensen. Een ding had hij aan te merken. Net als de rest van Nederland dreigde de stad overgeorganiseerd te raken. “Nederland is ongeveer af,” zei hij. De Belgische steden zijn rommeliger en daar gaf hij de voorkeur aan.

Ik vond dat het in Rotterdam Zuid nog wel meeviel met het “aangeharkt” zijn en dat het juist een van de aantrekkelijkheden van dat stadsdeel is. Daar waren we het over eens.