Seniorenreis naar Dordrecht

Op een zaterdag in mei of juni 2020 organiseren we een gezellig, interessant en avontuurlijk uitstapje o.l.v. ds. Bernard van Verschuer en ds. Harold Schorren. Met de bus vertrekken we vanaf de Laurenskerk naar Dordrecht. Daar zal ds. Paul Wansink van de Grote Kerk ons ontvangen voor een rondleiding. We gebruiken er ook de lunch. Uiteindelijk zullen we met de waterbus terugvaren naar Rotterdam. Een prachtige tocht over het water met als eindbestemming de Erasmusbrug. Daar zal de bus weer staan om ons weer af te zetten bij de Laurenskerk.

De middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht is een gebouw met een rijk verleden, waarvan de oorsprong ligt in de 11e eeuw. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenkant van de kerk, maar ook de in het gebouw aanwezige monumenten, kapellen en de koorbanken, maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Dordrecht. De Grote Kerk wordt ook actief gebruikt door haar gemeente, daarvoor is de kerk natuurlijk gebouwd!

Wilt u mee met dit reisje, dan kunt u zich bij een van de predikanten aanmelden:

Harold Schorren predikant@laurenspastoraat.nl

en ds. Bernard van Verschuer bernardvanverschuer@gmail.com

Nadere informatie verschijnt natuurlijk nog in de kerkbladen.