U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Toilet

Logo Column BernardVanmorgen werd een deel van Rotterdam Centraal ontruimd. Treinen konden het station in noch uit. De oorzaak: in een Thalys, die op een perron stond, had een man zich in een toilet opgesloten. Een interventieteam, een zwaarbewapende anti-terreur eenheid van de politie, haalde hem van de w.c.

Bij ons in huis was dit de aanleiding voor het volgende incident, dat even grotere proporties leek aan te nemen dan wat zich op het station afspeelde.

Mijn vrouw vertelde dat Rotterdam C.S. ontruimd was en dat een politie eenheid bezig was om de trein te bestormen. Terwijl ze sprak vloog een helicopter laag over.

Ik antwoordde kribbig dat het voorheen gebruik was dat als iemand zich op de w.c. in een trein had opgesloten zo’n akkefietje in een handomdraai door een of twee conducteurs geklaard werd.
Mijn vrouw ontstak in toorn. “Ik maakte alles altijd klein”, verweet ze me.
Ze heeft gelijk. De wereld zit niet meer zo in elkaar dat een akkefietje met een jongen die zich in de Thalys in de w.c. opgesloten heeft, door een conducteur kan worden opgelost. Mijn kribbigheid komt voort uit heimwee naar zoals het was en niet meer zal zijn.