U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Voetbal en levensbeschouwing

Niet had ik gedacht dat een voetbaltoernooi zonder Nederlands elftal zo spannend kon zijn. Ons was door de media wijsgemaakt (die, zoals men weet, overal de schuld van zijn) dat we hier te lande een doodsaaie zomer zouden beleven met een WK waar bijna iedereen aan meedeed behalve wij.

En wat kwam er? Een WK waarbij je je niet hoeft te ergeren noch plaatsvervangend te schamen. Waarbij wij verstoken blijven van de deskundigen die bij iedere ronde voorrekenen hoeveel punten een willekeurig ander land nog moet verspelen wil Nederland kans hebben om in het toernooi te blijven. Allemaal niet. En daarvoor in de plaats de fantastische Belgen en de weergaloze Kroaten. Bij een Franse zege leg ik me neer maar de Kroaten zijn mijn favoriet.

In de krant stond een verontwaardigd stuk over het bezuinigen op levensbeschouwelijke programma’s van de EO omdat, zo zeiden de t.v. bonzen, men in Nederland aan levensbeschouwing geen behoefte meer heeft. Hoeveel platter kan het nog worden? Voetbal op de t.v. is geen levensbeschouwing, maar bij een goede wedstrijd wordt het hart een beetje opgetild.