Avonddiensten

Werkgroep avondvieringen

De taak van de werkgroep avondvieringen is het organiseren, voorbereiden, uitvoeren en evalueren van vesperdiensten en een aantal andere bijzondere vieringen. De werkgroep bestaat uit zes tot acht personen en kan zichzelf aanvullen naar behoefte. De predikant van het Laurenspastoraat  maakt deel uit van werkgroep.

Van de leden wordt verwacht dat zij over goede communicatieve vaardigheden beschikken en deskundig zijn op het gebied van liturgie en kerkmuziek of daarvoor interesse en feeling hebben. Uit de leden wordt een voorzitter en een secretaris gekozen. Naast de gewone leden kunnen er nog ondersteunende leden zijn voor praktische zaken. Zij nemen niet deel aan de vergaderingen, maar verrichten wel uitvoerende taken in de diensten, zoals lezen (lectoren), gebeden maken, ontvangst verzorgen en wierook branden.

Voor meer informatie: Hannie de Visser, secretaris  –  e: hjdevisser@gmail.com of M.-Paul van Mansum, voorzitter – e: mvmansum@planet.nl

’s Avonds naar de kerk, dat is een bijzondere ervaring. In de zomer, als het late licht door de hoge ramen valt, in het winterseizoen als het donker is om de kerk. Elke zondagavond in het seizoen (half september tot en met juni) is er om zeven uur een viering, elke zondag een eigen karakter.

1e zondag van de maand: meestal een Evensong, met een Vocaal ensemble o.l.v. Wiecher Mandemaker en Hayo Boerema of een goed koor elders uit het land.

2e zondag van de maand: een viering met meer ‘moderne’ meditatieve vormen.

3e zondag van de maand: Cantatedienst waarin de Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker een cantate van Bach zingt, een korte overdenking en gemeentezang maken het tot een echte viering.

4e zondag van de maand: Literaire Vespers verzorgd door Maaskant/Open Grenzen.

5e zondag van de maand: Bach orgelvespers door Hayo Boerema, orgelmuziek in de setting van een avondgebed.