U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Organist

Organist in (bijna) alle diensten in de Laurenskerk is de hoofdorganist Hayo Boerema, waarbij hij afwisselend het hoofdorgel, het transeptorgel en het koororgel bespeelt.

Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien. Zijn repertoire reikt van Sweelinck, tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw. Hayo is niet alleen werkzaam als solist, maar werkt ook regelmatig samen met koren en instrumentale ensembles.

Bij afwezigheid wordt Hayo vervangen door Geerten Liefting, organist van de Bonaventurakerk in Woerden.

Biografie

Hayo Boerema werd geboren in 1972 in Groningen. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij orgel (bij Johann Th. Lemckert) en kerkmuziek (bij Marijke van Klaveren). Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie (bij Jos van der Kooy). Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie (bij Barend Schuurman).
 Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en Naji Hakim te Parijs. Bij Ben van Oosten specialiseert hij zich in het frans-symphonische repertoire.

Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005). Naast concerten in het binnenland maakte hij concertreizen naar Spanje, Duitsland, Finland en Frankrijk.

Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. In 2009 ontving hij van de Société Académique d’Education et d’Encouragement ‘Arts, Sciences, Lettres’ in Parijs de zilveren medaille vanwege zijn verdiensten voor de franse orgelkunst. Sinds september 2010 is hij verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie.