Laurenscantorij

Al meer dan 50 jaar laat de Laurenscantorij de luisteraar delen in de verstilling van koorklanken die de gewelven van de Laurenskerk vullen. Gretig en ambitieus zingt het gezelschap koorliteratuur uit alle stijlperiodes, niet alleen in de Laurenskerk, maar ook ver daarbuiten. Het koor staat onder de inspirerende leiding van dirigent Wiecher Mandemaker. Hij volgde in 2005 Barend Schuurman op als artistiek leider van de Stichting Laurenscantorij. Onder deze stichting vallen ook het Rotterdam Symphony Chorus en het Laurens Collegium Rotterdam. Elke maand verzorgt de Laurenscantorij een cantatedienst in de Laurenskerk. Daarnaast vervult de Laurenscantorij haar rol in de liturgie van de hoofddiensten van het Laurenspastoraat, in de gezamenlijke diensten op de vijfde zondag van de maand en op alle kerkelijke feestdagen.

Het koor verleent ook regelmatig medewerking aan producties van professionele orkesten in Nederland en daarbuiten. De Doelen is hierbij een belangrijke partner. Bijzonder waardevol is de nauwe samenwerking met organist Hayo Boerema. Ook stimuleert het koor de ontwikkeling van nieuwe koormuziek.

De Laurenscantorij voert als enige ensemble in Nederland de Matthäus Passion al jarenlang uit als onderdeel van een zondagse kerkdienst. Vanzelfsprekend is de uitvoering gratis toegankelijk en zing je als deelgenoot van het gebeuren ook wat koralen mee. Financieel is het een uitdaging om dit alles te organiseren. Daarom kunnen hiervoor stoelen worden geadopteerd op een beperkt aantal rijen.

Cantatediensten

Zondag 15 september 2019, 19.00 uur

Boerema – Kyrie en Gloria uit Messe Solennelle

Dupré – Sustinuit anima mea uit De Profundis, op. 18

Na afloop presenteren wij onze nieuwe cd: Solennelle.

Zondag 20 oktober 2019 19.00 uur

Bach – Wer da gläubet und getauft wird, BWV 37

Verdi – Il padre nostro

Zondag 31 mei 2020 10.30 uur