Diensten door de week

Alledagkerk

Iedere dinsdagmiddag, om 12.15u, is er een korte viering in het koor van de Laurenskerk, onder de titel ‘Alledagkerk’. Een kerkdienst in het klein, met lezing, liederen, overweging en gebeden. Voor mensen die even weglopen van de markt of het kantoor.

Datum       Voorganger

04 sept   pastoor Hans de Rie

11 sept   mw. Joke van Rosmalen

18 sept   I.v.m. sluiting kerk, geen Alledagkerk

25 sept   ds. Jan Hardeman

02 okt     ds. Iet Buijser

09 okt     ds. René van Loon

16 okt     I.v.m. sluiting kerk, geen Alledagkerk

23 okt     ds. Helene Perfors

30 okt     ds. Bert Kuipers

Middaggebed voor Vrede en Verzoening

Rotterdam is partner in het wereldwijde netwerk verbonden met de kathedraal van Coventry, de Community of the Cross of Nails. Elke vrijdagmiddag om 12.30u vindt in dit kader in de Laurenskerk het middaggebed voor vrede en verzoening plaats, gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. De Nederlandse kerken waar dit gebed plaatsvindt, hebben zich verenigd in het Conventryberaad.