Diensten door de week

Alledagkerk

Iedere dinsdagmiddag, om 12:15 uur, is er een korte viering, tot 12:40 uur, in het koor van de Laurenskerk, onder de titel ‘Alledagkerk’. Een kerkdienst in het klein, met lezing, liederen, overweging en gebeden. Voor mensen die even weglopen van de markt of het kantoor.

In verband met de maatregelen ter bestrijding van het Corona virus is de Laurenskerk tot 1 juni gesloten, ook de Alledagkerk vindt daarom geen doorgang in deze periode.

Middaggebed voor Vrede en Verzoening

In verband met de sluiting van de Laurenskerk ten gevolge van de uitbraak van het Corona virus, is ook het middaggebed voor Vrede en Verzoening tijdelijk gestopt. Wilt u wekelijks met ons mee bidden, meldt u dan aan bij monique@laurenspastoraat.nl

Rotterdam is partner in het wereldwijde netwerk verbonden met de kathedraal van Coventry, de Community of the Cross of Nails. Elke vrijdagmiddag om 12:30 uur vindt in dit kader in de Laurenskerk het middaggebed voor vrede en verzoening plaats, gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. De Nederlandse kerken waar dit gebed plaatsvindt, hebben zich verenigd in het Conventryberaad.