Diensten door de week

Alledagkerk

Iedere dinsdagmiddag, om 12:15 uur, is er een korte viering, tot 12:40 uur, in het koor van de Laurenskerk, onder de titel ‘Alledagkerk’. Een kerkdienst in het klein, met lezing, liederen, overweging en gebeden. Voor mensen die even weglopen van de markt of het kantoor.

Datum       Voorganger

28 jan.      ds. Jan Hardeman

4 febr.       ds. Helene Perfors

11 febr.     ds. Tjaard Barnard

18 febr.     pastoor Hans de Rie

25 febr.     ds. Bert Kuipers

3 maart     ds. Jan Manni

10 maart   ds. Iet Buijser

17 maart   pastoor Hans de Rie

24 maart   ds. Harold Schorren

31 maart   ds. René van Loon

7 april       Pasen in de Alledagkerk, ds. Harold Schorren

14 april     Geen Alledagkerk

21 april     ds. René van Loon

28 april     mevr. Joke van Rosmalen

Middaggebed voor Vrede en Verzoening

Rotterdam is partner in het wereldwijde netwerk verbonden met de kathedraal van Coventry, de Community of the Cross of Nails. Elke vrijdagmiddag om 12:30 uur vindt in dit kader in de Laurenskerk het middaggebed voor vrede en verzoening plaats, gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. De Nederlandse kerken waar dit gebed plaatsvindt, hebben zich verenigd in het Conventryberaad.