Diensten door de week

Alledagkerk

Iedere dinsdagmiddag, om 12.15u, is er een korte viering in het koor van de Laurenskerk, onder de titel ‘Alledagkerk’. Een kerkdienst in het klein, met lezing, liederen, overweging en gebeden. Voor mensen die even weglopen van de markt of het kantoor.

Datum       Voorganger

06 nov.   ds. René van Loon

13 nov.   pastoor Hans de Rie

20 nov.   ds. Jan Hardeman

27 nov.   ds. René van Loon

04 dec.   ds. Joke v.d. Neut

11 dec.   ds. Helene Perfors

18 dec.   Dienst met een feestelijk tintje m.m.v. Jan van Dijk, orgel en Irene Kleijwegt, altmezzo; voorganger: ds. Bert Kuipers.

25 dec.   GEEN ALLEDAGKERK

01 jan. 2019   GEEN ALLEDAGKERK

08 jan.    ds. Iet Buijser

15 jan.    ds. Helene Perfors

22 jan.    ds. Jan Manni

29 jan.    ds. Jan Hardeman

Middaggebed voor Vrede en Verzoening

Rotterdam is partner in het wereldwijde netwerk verbonden met de kathedraal van Coventry, de Community of the Cross of Nails. Elke vrijdagmiddag om 12.30u vindt in dit kader in de Laurenskerk het middaggebed voor vrede en verzoening plaats, gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. De Nederlandse kerken waar dit gebed plaatsvindt, hebben zich verenigd in het Conventryberaad.