U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Diensten door de week

I.v.m. de sluiting van de Laurenskerk van maandag t/m vrijdag vanaf 1 november, is de hoofdingang van de kerk gesloten. Wel kunt u de Alledagkerk op dinsdag, 12:15 uur, en het Middaggebed voor Vrede en Verzoening op vrijdag, 12:30 uur, blijven bezoeken. Ingang via de Kapel, kleine deur links van de hoofdingang.

Alledagkerk

Iedere dinsdagmiddag, om 12:15 uur, is er een korte viering, tot 12:40 uur, in het koor van de Laurenskerk, onder de titel ‘Alledagkerk’. Een kerkdienst in het klein, met lezing, liederen, overweging en gebeden. Voor mensen die even weglopen van de markt of het kantoor. 

Voor deze dienst hoeft u zich niet van te voren aan te melden.  Wel dient u de RIVM voorschriften te volgen: dwz. bij klachten thuisblijven en de 1,5 m afstand in acht houden. Tevens wordt er niet gezongen in de dienst. Wij verzoeken u dringend om bij binnenkomst en verlaten van de kerk een mondkapje te dragen. 

23 febr. Voorganger: ds. Iet Buijser, organist Aad van der Hoeven

02 mrt. Voorganger: ds. Bert Kuipers, organist Aad van der Hoeven

09 mrt. Voorganger: ds. Harold Schorren, organist Jan van Dijk

16 mrt. Voorganger: ds.Tjaard Barnard, organist Wouter Blacquière

23 mrt. Voorganger: ds. Jan Manni, organist Willemijn Roodbergen

30 mrt. PASEN in de ALLEDAGKERK:

Voorganger: ds. René van Loon

Met medewerking van mw. Thea Verhagen, orgel en mw. Marie-Christine Goergen, dwarsfluit.

06 apr. GEEN ALLEDAGKERK

13 apr. Voorganger: ds. Bert Kuipers, organist Wouter Blacquière

20 apr. Voorganger: mw. Joke van Rosmalen, organist Jan Teeuw

27 apr. Voorganger: ds. Jan Manni, organist Jan Teeuw

Middaggebed voor Vrede en Verzoening

Voor deze dienst hoeft u zich niet van te voren aan te melden. Wel dient u de RIVM voorschriften te volgen: dwz. bij klachten thuisblijven en de 1,5 m afstand in acht houden. Ook bij deze dienst wordt u verzocht om bij binnenkomst en verlaten van de kerk een mondkapje te dragen. 

Rotterdam is partner in het wereldwijde netwerk verbonden met de kathedraal van Coventry, de Community of the Cross of Nails. Elke vrijdagmiddag om 12:30 uur vindt in dit kader in de Laurenskerk het middaggebed voor vrede en verzoening plaats, gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. De Nederlandse kerken waar dit gebed plaatsvindt, hebben zich verenigd in het Conventryberaad.