Diensten door de week

Alledagkerk

Iedere dinsdagmiddag, om 12:15 uur, is er een korte viering in het koor van de Laurenskerk, onder de titel ‘Alledagkerk’. Een kerkdienst in het klein, met lezing, liederen, overweging en gebeden. Voor mensen die even weglopen van de markt of het kantoor.

Datum       Voorganger

28 mei   ds. Jan Manni

04 juni   ds. Iet Buijser m.m.v. mevr. Thea Verhagen, orgel en mevr. Marie-Christine Goergen, dwarsfluit.

11 juni   ds. Tjaard Barnard

18 juni   mw. Joke van Rosmalen

25 juni   ds. Jan Hardeman

02 juli    ds. Helene Perfors

09 juli    ds. Tjaard Barnard

16 juli    ds. René van Loon

23 juli    pastoor Hans de Rie

30 juli    ds. Bert Kuipers m.m.v. mevr. Thea Verhagen, orgel en mevr. Marie-Christine Goergen, dwarsfluit.

Middaggebed voor Vrede en Verzoening

Rotterdam is partner in het wereldwijde netwerk verbonden met de kathedraal van Coventry, de Community of the Cross of Nails. Elke vrijdagmiddag om 12:30 uur vindt in dit kader in de Laurenskerk het middaggebed voor vrede en verzoening plaats, gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. De Nederlandse kerken waar dit gebed plaatsvindt, hebben zich verenigd in het Conventryberaad.