Diensten door de week

Alledagkerk

Iedere dinsdagmiddag, om 12:15 uur, is er een korte viering in het koor van de Laurenskerk, onder de titel ‘Alledagkerk’. Een kerkdienst in het klein, met lezing, liederen, overweging en gebeden. Voor mensen die even weglopen van de markt of het kantoor.

Datum       Voorganger

09 juli    Geen Alledagkerk ivm sluiting kerk

16 juli    ds. René van Loon

23 juli    pastoor Hans de Rie

30 juli    ds. Bert Kuipers m.m.v. mevr. Thea Verhagen, orgel en mevr. Marie-Christine Goergen, dwarsfluit.

06 aug   ds. Iet Buijser

13 aug   pastoor Hans de Rie

20 aug   ds. Jan Hardeman

27 aug   ds. Harold Schorren

03 sept  ds. Tjaard Barnard

10 sept  mw. Joke van Rosmalen

17 sept  pastoor Hans de Rie

24 sept  ds. Harold Schorren – Vredesweek

01 okt    ds. Iet Buijser

08 okt   ds. Helene Perfors

15 okt   ds. Jan Manni

22 okt   ds. Jan Hardeman

29 okt   ds. René van Loon

Middaggebed voor Vrede en Verzoening

Rotterdam is partner in het wereldwijde netwerk verbonden met de kathedraal van Coventry, de Community of the Cross of Nails. Elke vrijdagmiddag om 12:30 uur vindt in dit kader in de Laurenskerk het middaggebed voor vrede en verzoening plaats, gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. De Nederlandse kerken waar dit gebed plaatsvindt, hebben zich verenigd in het Conventryberaad.