Maaskant Open Grenzen

Maaskant/Open Grenzen is een open gemeenschap, dat wil zeggen: gericht op de wereld rondom. In de diensten is de liturgie eenvoudig en de taal verstaanbaar. Er is aandacht voor de relatie tussen geloof, samenleving en cultuur. De zondagse diensten van Maaskant Open Grenzen in de Laurenskerk zijn gericht op ieder die verdieping van het bestaan en naar zin in het leven zoekt.

‘Open Grenzen’ staat voor de vrijzinnige wortels van de gemeente, waarin ruimte is voor kritische vragen, theologische twijfels en een niet-dogmatische manier van Christen zijn. Vrijzinnigen voelen zich verbonden met het christenhumanisme in de geest van Erasmus.

De gemeenteleden van Maaskant Open Grenzen ervaren hun geloof mede in de ontmoeting met elkaar en met de buitenwereld. We ontmoeten elkaar rondom de diensten, maar ook door de week, zowel in de werkgroepen die website vermeldt, als door elkaar bij te staan in moeilijke tijden. De buitenwereld ontmoeten we onder meer in diaconale projecten, zoals het Stadsklooster Rotterdam en onze betrokkenheid bij Human Aid in Greece, dat zich over vluchtelingen ontfermt.

‘Maaskant’ staat voor de wijkgemeente Rotterdam Centrum, het stadsdeel noordelijk van de Maas.

Als u de digitale nieuwsbrief van de wijkgemeente Maaskant Open Grenzen wilt ontvangen, kunt u zich opgeven via mkog@kerkenindelaurens.nl

Maak kennis met gemeenteleden