U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Kerstnachtdienst

Datum: 24/12/2019 - 25/12/2019
Tijd: 23:00 - 00:45


Kerstnachtdienst – Aanvang: 23.00 uur

Dienst van Schrift en Tafel, Laurenspastoraat

Welkom in de Laurenskerk en welkom in deze Kerstnachtdienst. Buiten is het donker en koud. Hier in de kerk schijnen de lichtjes en zoeken we de warmte bij elkaar, als een tegenstem in onze wereld.

We horen het aloude verhaal van de geboorte van Jezus. Deze geboorte vindt niet plaats in een vacuüm of het luchtledige. God plant zijn liefde in het midden van de wereldtijd. Daarom klinkt al eeuwenlang Psalm 2 in de Kerstnacht, met de prachtige eerste regel van vers 2: ‘Die in de hemel is gezeten lacht…’

Naast bekende kerstliederen mogen we ook genieten van de prachtige zang van de Laurenscantorij en het orgelspel. We delen brood en wijn met elkaar en verbinden ons zo weer in het lichaam van Gods liefde: Christus. En zo mogen we dan straks de wereld weer in om zijn liefde, nabijheid en warmte door te geven aan anderen.

Voorganger: ds. Harold Schorren

Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker

Organist: Hayo Boerema

Bij de uitgang verkopen we weer wijn met brood, de opbrengst is voor Solidaridad

Solidaridad is een internationaal opererende maatschappelijke organisatie, die meer dan 50 jaar ervaring heeft in de verduurzaming van productieketens. Samen met iedereen in de keten – van boer tot multinational – wordt gewerkt aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn. Solidaridad werkt door 13 productieketens heen en is actief op 5 continenten, via 9 regionale kantoren.