U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Black Friday

Op de Binnenweg vlakbij de Coolsingel is een Falafelkiosk die ik ongeveer een keer per jaar aandoe. Naast het gedoe met het naar binnen werken van een veel te vol gepropt broodje worden nieuwtjes en wetenswaardigheden met de uitbaatster uitgewisseld. Zo gaat het al jaren.

Deze week werd ik ingelicht over de plannen om de hele hoek Binnenweg Coolsingel te slopen om plaats te maken voor een nieuwbouw van 120 meter hoog. Ik vraag me dan even af of het nooit ophoudt, waarmee ik mezelf als niet ras-rotterdammer bloot geef want Rotterdammers weten dat het in hun stad nooit ophoudt.

Ik vroeg of het wat ging worden met de “Black Friday” die overal in de binnenstad werd aangekondigd. De “Black Friday” bleek al op maandag te zijn begonnen. Er was meer winkelend publiek. Geen Falafel-eters trouwens.

Later leerde ik dat “Black Friday” de vrijdag na de Amerikaanse Thanksgiving Day is, deze 27 ste november dus. De dag waarop de Amerikanen na een vrije dag thuis blij zijn dat ze weer naar de Shopping Mall kunnen om spullen met verleidelijke kortingen in te slaan.

Ik was er voor geweest als het OMT had geadviseerd om dit jaar de Black Friday af te gelasten. Die maatregel vond men mogelijk al te ingrijpend.