U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Hoofddienst

Datum: 26/05/2024
Tijd: 10:30 - 11:45


Zondag Trinitatis

Dienst van Schrift en Tafel –  Laurenspastoraat

Voorganger: ds. Harold Schorren

Orgel: Hayo Boerema

De hoofddiensten om 10:30 op de 4e zondag zijn te volgen op: http://www.kerkdienstgemist.nl

 Vier de zondag op 26 mei, koffielunch ca. 12:00 uur, lezing 12:30 uur

Met oud-minister Pieter Winsemius

In de Laurenskerk is een kapel aan de zuidzijde gewijd aan Antonius Hambroeck, de in Rotterdam geboren predikant die in 1621 op Formosa (het huidige Taiwan) werd vermoord. Eind maart jongstleden kwam een grote groep Taiwanezen naar de Laurenskerk om excuses aan te bieden voor deze moord. Een verslag van de indrukwekkende, emotionele dienst tijdens dit bezoek heeft in een eerdere Morgen is het Zondag gestaan. Hoe kan het dat deze gebeurtenis, zo lang geleden, zo’n indruk gemaakt heeft? Wie was Antonius Hambroeck eigenlijk? Wat waren zijn drijfveren om naar Taiwan te gaan, wat deed hij daar en waarom is er in de Laurenskerk een kapel voor hem?

Een van de collega’s van Hambroeck op Formosa was Arnoldus Winsemius, een voorvader van oud-minister Pieter Winsemius. Arnoldus Winsemius is eveneens, op dezelfde dag als Hambroeck, vermoord. Hij liet een dagboek na, een ‘memoriaal’. Daardoor weet zijn nazaat Pieter veel over hem, over zijn collega Antonius en over de omstandigheden waarin zij daar werkten en de dood vonden. Volgende week zondag, op 26 mei, komt Pieter Winsemius naar de Laurenskerk om hierover te vertellen.

We ontvangen de heer Winsemius in het kader van Vier de zondag.
Iedere vierde zondag van de maand dekken we de lunchtafel en blijven de deuren van de kerk tot 14 uur open om, in ontmoeting en gesprek, te vieren dat we een gemeente zijn: Vier de zondag!

  • Koffielunch aansluitend aan de hoofddienst van 10.30 uur
  • De lezing van Pieter Winsemius begint rond 12.30 uur.

Iedereen, ook gasten, van harte uitgenodigd!