U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Hoofddienst

Datum: 23/06/2024
Tijd: 10:30 - 11:45


Dienst van Schrift en Tafel

Voorganger: ds. Harold Schorren

Laurenscantorij olv Wiecher Mandemaker

Orgel: Hayo Boerema

De hoofddiensten om 10:30 uur op de vierde zondag zijn te beluisteren op: http://kerkdienstgemist.nl

Vier de Zondag van 23 juni: Eva Meijboom over het Jeugd Educatie Fonds

Na de hoofddienst van 10.30 uur is iedereen uitgenodigd voor een koffielunch. Rond 12.30 uur zal Eva Meijboom ons meenemen in haar werk bij het Jeugd Educatie Fonds. We laten haar zelf aan het woord:

‘Wist u dat in Rotterdam 1 op de 4 kinderen opgroeit in (relatieve) armoede? Dat in Nederland 1 op de 20 kinderen geen eigen bed heeft? Kinderen die opgroeien in armoede krijgen niet dezelfde kansen als kinderen die een makkelijkere thuissituatie hebben. Dit heeft directe gevolgen voor hun ervaringen op school. Een kind met honger kan namelijk niet goed leren. En als je ’s nachts op de grond ligt omdat er geen bed is, is concentratie voor een toets de volgende schooldag moeilijk op te brengen.
Normaal gesproken ben ik in de Laurenskerk om mee te zingen in de Laurenscantorij. In het dagelijks leven doe ik wat anders dan alleen muziek maken; ik werk namelijk bij het Jeugdeducatiefonds. Wij streven ernaar om optimale ontwikkelingskansen te creëren voor kinderen die opgroeien in armoede. Dit doen we door te helpen via de basisschool. Op 23 juni mag ik jullie meenemen in de ervaringen van kinderen die (in Rotterdam) opgroeien in armoede, wat voor gevolgen dat heeft voor de basisscholen, en de moeilijkheden waar ouders in deze situatie mee geconfronteerd worden. Aan de hand van voorbeelden uit mijn werk, schets ik graag een beeld over hoe moeilijk het is om arm te zijn in Nederland en ga ik graag met u in gesprek wat nou manieren zijn om te kunnen helpen.

U bent van harte welkom!